JOI 13 FEBRUARIE, 18.00
Petrecere păn’la zece.
Dacă nu ai timp de party-uri care încep la miază-noapte, cei de la Club Velo au creat acest party care începe la 6, când majoritatea termină munca și parcă și-ar mișca puțin corpul după atâta stat la birou. Închid la 10 să avem timp și energie vineri dimineața, unii la muncă, alții la cafea. Important este să mergi să dansezi!
📌 CUB Velo Hub (Bulevardul Garii, 1)
🎟️ Intrarea este liberă
JOI 13 FEBRUARIE, 18.00
Ceramic Workshop
Această experiență este formată din 2 întâlniri. Prima de modelare (13 feb) și a doua de glazurare (20 feb), pentru a putea trece prin toate etapele formării obiectului tău. Vei lucra doar cu argilă naturală sau porțelan și cu siguranță vei găsi mici surprize potrivite să îți deschidă apetitul pentru creație.
📌Atelier LUTic (Bulevardul 15 noiembrie 40)
🎟️ 300 lei, înscrieri pe WhatsApp la 0724000219 Elvira.
JOI 13 FEBRUARIE, 20.00
Concert acustic: Ingrid Aune Falch, Maria Franz, trupa Carabi
Trupa Carabi va face trecerea la instrumente acustice, oferind un spectacol special alături de două artiste norvegiene de renume internațional: Maria Franz (Heilung, Songleikr, Euzen) și Ingrid Aune Falch (Songleikr), la cel de-al doilea concert al inițiativei bilaterale ”Echoes-bridging cultures through contemporary art”.
Această colaborare va îmbina sonorități diverse, cu momente acustice în care se vor regăsi elemente de muzică românească și norvegiană – atât tradițională, cât și originală.
📌Deanes Irish Pub & Grill
🎟️ Intrare liberă
VINERI 14 FEBRUARIE, 16.00
Ziua Îndrăgostiților Singuri
11 locuri pentru Ziua Îndrăgostiților de ei înșiși în SOR Caffe. Rezervă-ți locul din timp, pentru că sunt doar 11 (fără soț desigur).
📌SOR Caffee (B-dul 15 Noiembrie nr 11)
🎟️ Intrare liberă, rezervări la 0727 790 150
VINERI 14 FEBRUARIE, 18.30
S.L.I.M on tour - Talk & Listen @Brașov
S.L.I.M. (Societatea de Lectură Intermitentă "Macondo") pornește la drum cu seria de evenimente pentru oameni cărora le plac (și) cărțile iar pe 14 februarie poposește la Cărturești Brașov, cu două ore de iubire pentru literatura contemporană din România.
S.L.I.M. propune activități care forțează definițiile unui club de lectură: fără liste, fără luări de cuvânt publice mai mult sau mai puțin obligatorii, fără limite de timp, fără presiune și fără stres.
📌 Cărturești Brașov, (Piața Sfatului nr.20)
🎟️ Intrare liberă
VINERI 14 FEBRUARIE, 19.00
Hygge Series-Valentine's Edition
În această săptămână, avem deosebita plăcere de a-l vedea în spatele barului pe nimeni altul decât Emil Márton. Barman cu ștate vechi, Emil a făcut naveta între Brașov și Cluj-Napoca, pentru ca, în cele din urmă, să se stabilească aici.
Așadar, fie că sunteți singuri sau celebrați Valentine’s Day în cuplu, nu ar strica să dați o fugă până la Monklint și să descoperiți magia pe care Emil o va turna în pahare.
📌 Monklint, (Strada Zaharia Stancu)
🎟️ Intrare liberă
VINERI 14 FEBRUARIE, 20.00
Pre-Party DEX & DAC
Vineri, 14 Februarie, de ziua îndrăgostiților (de vinil), tragem cu urechea la o selecție binemeritată de jazzy, lounge, house-ish grooves. Dansul este permis și recomandat!
✹ DEX: www.mixcloud.com/dexteric
✹ DAC: www.youtube.com/watch?v=Va2Vxef9j_I
📌 Publick (Republicii nr.5)
🎟️ Intrarea este liberă
VINERI 14 FEBRUARIE, 22.00
Girls know how to DJ
De vreo cinci ediții încoace fetele se adună în diverse formule să vă încânte cu poveşti muzicale! Braşovul are femei DJ, așa că hai şi tu pe 14 februarie să vezi ce au pus la cale.
Line-up:
22:00-01:00 PITTYSD
01:00-03:00 LunaDesus
03:00-end Dj Kate G
📌 The Square (Piața Sfatului nr.27)
🎟️ Intrare liberă
SÂMBĂTĂ 15 FEBRUARIE, 10.30
Workshop recondiționare mobilier
Descoperă lumea fascinantă a recondiționării mobilierului la Rainbow by Timy & VELM Workshop într-o atmosferă prietenoasă, în care vei învăța tehnicile de bază și vei cunoaște materialele utilizate pentru recondiționarea mobilierului.
Poți aduce propriile piese de mobilier sau alege din colecția lor (contra unui cost suplimentar minim).
Gustări delicioase, ceai/cafea și toate materialele necesare sunt incluse.
Instruirea este susținută de profesioniști entuziaști și experimentați. Termenii tehnici vor fi explicați în limba română, iar atelierul se desfășoară atât în maghiară, cât și în română, pentru ca toți participanții să poată urmări cu ușurință pașii și tehnicile.
📌 VELM Workshop, (Sacele, Brasov)
🎟️ 300 RON/zi sau 600 RON pentru întreg weekendul
SÂMBĂTĂ 15 FEBRUARIE, 13:00
Zine workshop-Ziua națională a naturii 2025
Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, sărbătorită pe 15 februarie 2025, Muzeul de Artă Brașov vă invită să participați la un workshop creativ dedicat explorării artei prin intermediul zine-urilor.
Sub îndrumarea Alexandrei Ilnițchi-Ardelean, referent de specialitate în cadrul Muzeului de Artă Brașov, participanții vor explora relația lor cu arta printr-o vizită ghidată în Galeria de Artă Românească. După ce vor descoperi expozițiile muzeului, fiecare participant va crea un zine personal, reflectând impresiile și emoțiile trăite în fața operelor de artă.
📌 Muzeul de artă Brașov (Bulevardul Eroilor nr. 21)
🎟️ 10 lei
DUMINICĂ 16 FEBRUARIE, 10:00
Introducere în metoda Wim Hof
Duminică are loc un eveniment Zohal - cei care au creat fenomenul Wim Hof în România, una dintre cele mai mari comunități ale iubitorilor de băi în gheață din lume. Ceea ce fac nu este doar o baie în gheață, iar Stefan Chihaia, primul român certificat la Wim Hof Academy va povesti despre Wim Hof, aventurile lui alături de el, ți de ce Wim Hof a creat această poveste. În felul acesta va aborda multe alte teme; psihologie transpersonală, astrologie arhetipală, respiratie holotropică și multe alte teme conexe.
📌 Strada Warthe 10, Brașov
🎟️ 99 euro
LUNI 17 FEBRUARIE, 18.30
Curs de filozofie practică
Cursul de filosofie practică este primul nivel al școlii de filosofie. În școala de filosofie se reunește un amplu program de studii și activități ce se adresează celor ce vor să afle răspunsuri la marile întrebări: ce este Universul, cum a apărut și care este finalitatea acestuia, ce este omul, de unde vine și încotro merge, de ce și pentru ce se întâmplă lucrurile în general, ce este viața, de ce istoria este ciclică, e posibil ca lumea să fie mai bună și în ce fel se poate realiza aceasta etc.
Cursul se adresează tuturor, fără să fie necesară o anumită pregătire anterioară. Va
dura aproximativ 5 luni și se va desfășura în fiecare luni între orele 18:30-20:00.
📌 Noua Acropolă România (str Toamnei nr 5)
🎟️ Costul întregului curs: 600 RON (300 RON pentru elevi, studenți și pensionari).
MARȚI 18 FEBRUARIE, 18.00
Dialog Propark: Natura și sănătatea mintală
Propark – Fundația pentru Arii Protejate ne invită la prima ediție a seriei de evenimente Natura care ne unește, un spațiu dedicat conversațiilor despre legătura esențială dintre natură și diverse aspecte și domenii ale vieții noastre. Invitata acestei ediții este Florența Simion, psiholog, fondator și vicepreședinte al Fundației Hera pentru sănătate emoțională, Manager AFECT – Festival Imperfect, dar mai ales OM în căutare permanentă de a se înțelege pe sine, de a se descoperi și vindeca, de a trăi mai conștient, mai blând și mai în contact cu sine și cu ceilalți.
📌 Librăria Libris Șt.O.Iosif, Brașov (Str. Mureșenilor 14)
🎟️ Intrare liberă
MIERCURI 19 FEBRUARIE, 17.00
Fii pregătit să salvezi o viață și înscrie-te acum la cursul de bază de prim ajutor organizat pe 19 februarie. Învață cele mai importante tehnici de intervenție care pot face diferența într-o situație de urgență.
📌 ARS ANIMA, (Bulevardul Alexandru Vlahuță 10)
🎟️ Intrare liberă
JOI 20 FEBRUARIE, 18.00
Lansarea carte Vasile Ernu
Cu ocazia lansării volumului ”Generația canibală. Cartea maturității”, Vasile Ernu este invitatul lui Adrian Lăcătuș și al lui Cristian Pralea la o discuție cu titlul Despre epoca '90 care nu se mai termină sau de ce ne canibalizăm?
„Anii ’90. Cad regimurile comuniste în tot blocul estic, URSS se dizolvă şi sălbaticii copii dingo pleacă în toate direcţiile plini de speranţă, entuziasm şi o poftă nebună de viaţă. Unii pleacă pentru prima dată la studii în „noua Patrie” România, alţii rămân în statul proaspăt înfiinţat, Republica Moldova, iar alţii fug clandestin spre „noul paradis”, „afară”, în Occident. Tinerii studenţi basarabeni, ultimii copii ai Imperiului, veniţi în noua Patrie, descoperă o lume total diferită de a lor. Românii şi basarabenii par două triburi distincte care vorbesc aceeaşi limbă, dar cu alte înţelesuri şi care practică alte ritualuri. Peste toţi însă vine o nouă lume, cu o mulţime de tentaţii, ce le aduce tot ce le-a lipsit – libertate nelimitată şi mărfuri fără număr – şi ei au ales: Always Coca-Cola. Noua epocă le oferă chiar mai mult: pe lângă libertate şi speranţă, le aduce inflaţie, şomaj, dezindustrializare. Se trece de la producţie la comerţ, nimeni nu mai doreşte să fie – toţi vor să aibă. Societatea devine un adevărat carnaval şi comerţ pe mormintele vechii lumi: din epoca comunistă direct în epoca western a Estului nostru sălbatic. Iar din tot acest vârtej se naște o nouă generaţie: generaţia canibală.”
📌 Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov
🎟️ Intrare liberă
Ai un prieten care nu știe ce să facă prin Brașov? Trimite-i lista, poate vă vine vreo idee :)